Káva Honduras SHG EP Capucas
Střední pražení | Chuťový profil: Zemitý, čokoládový | Nízká kyselost
Detailní popis produktu
Honduras SHG Capucas si zamilujete. Dokáže vám při každé přípravě nabídnout něco jiného. Espresso bude zemité, čokoládovo-oříškové. Filtr bude zase pestrý, se sladkým nádechem, který ke konci vystřídají ovocné tóny.
Kávu pražíme na střední stupeň, takže chybu neuděláte ani pokud si ji připravíte jako překapávanou. Můžete cítit lehkou aciditu.
Chuťový profil Karamelové sušenky - čokoláda - plné tělo
Země původu Honduras - oblast Celaque - producent Coffee Planet Corporation
Certifikace Rainforest Alliance
Nadmořská výška 1450 - 1600 m n.m.
Období sklizní Prosinec - březen
Odrůda Catuai
Způsob zpracování: Promyté zpracování s 12hodinovou fermentací, poté se 7 dní suší na slunci.
O kávě
Označení SHG znamená, že se jedná o zrna výhradně z vysokých poloh. Káva v této nadmořské výšce zraje pomaleji, ale její chuť je díky tomu hutnější, chuťově plnější a sladší.
Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (Cocafcal) nebo lépe známý Capucas se nachází na a kolem hory Celaque, která je nejvyšším vrcholem Hondurasu. Celaque znamená v místním jazyce a Lenca ‚schránka vody‘ a hora je zdrojem mnoha řek a potoků.
Kávovníky jsou zastíněny místními jehličnany (např. stromem gravilea anebo cedry) i ovocnými stromy (citrusy). Už více jak 10 let se pěstitelé pyšní mnohými certifikacemi, včetně Fairtrade a Bio. Káva se sklízí v optimální zralosti a odevzdává se do družstva.
Poté se omyje, suší v solární sušičce a skladuje v pergamenu, než se převeze do přístavu Puerto Cortés. Capucas byl první v zemi, který vybudoval zařízení na sušení mikrolotů ve velkém měřítku pomocí solárních sušiček.
Capucas založil v roce 1999 Jose Omar Rodriguez a jeho jméno je odvozeno od místního města Las Capucas. V roce 2004 byl Omar vybrán, aby se stal generálním manažerem a v této roli pokračuje dodnes.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží?
Zrnkovou kávu pražíme každý týden. Balíme ji do recyklovatelných plastových sáčků se zipem a jednocestným ventilem. Ten umožňuje vytlačit ze sáčků vzduch a zabraňuje tak kávě oxidovat. Kávu doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení. Sáček otevřete až těsně před přípravou, poté ho pomocí zipu znovu pečlivě uzavřete. Skladujte v pokojové teplotě.
V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu.
O pražírně kávy Mohaji
Pražíme pro vás od roku 2015, kdy se v jeden okamžik sešli Monika, Hanz a Jirka se stejným nápadem "pojďme dělat dobrou kávu“. Dnes vedou pražírnu David s Jirkou, které skvěle doplňuje Katka a zbytek týmu.
O každé zrnko u nás v Kostelci nad Labem pečujeme s maximální pozorností, abyste si vy svou kávovou chvilku užili s chutí a radostí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.