Káva Papua New Guinea - Sigri A plantation
Střední pražení | Chuťový profil: Sladký, vyvážený | Střední kyselost
Detailní popis produktu
Tato káva je naše srdcovka. Perfektní, vyvážená chuť a krásné rovnoměrné zrnko. V kávě se snoubí tóny čokolády a ovoce. Pražíme ji na střední stupeň, takže si z ní připravíte odvážnější espresso s ovocnějšími tóny nebo elegantní, sladký filtr.
Káva z oblasti Sigri je oblíbená u kávových milovníků především díky plné, sametové chuti mléčné čokolády a sladkého ovoce. Překvapí vás, jak vyvážený šálek chutí z této kávy dostanete.
Chuťový profil Meruňky, červený rybíz, hladké smetanové tělo, čokoláda
Země původu Papua Nová Guinea - oblast Waghi Valley, provincie Jiwaka - producent Carpenters Estates
Nadmořská výška: 1400 - 1450 m n.m.
Odrůda Typica
Způsob zpracování Promyté s tradiční fermentací za pomocí horské vody a následné sušení na stolech
Období sklizní Duben - září
O kávě
Když rozmanitá země, tak i rozmanitá káva. Tato země ležící v Oceánii nabízí skvělé podmínky pro pěstování nepřeberného množství plodin jako jsou banány, kakao, ananasy, ale také třeba káva, která nás samozřejmě zajímá nejvíce.
Kávová plantáž Sigri představuje bohatou kávovou kulturu, jež neustále vzkvétá. Konkrétně naše káva pochází z údolí Waghi Valley. Unikátní kombinace vysokých nadmořských výšek, sopečné půdy a ideálního rovníkového klimatu vytváří optimální podmínky pro pěstování kávy s výrazným chuťovým profilem. Díky tomu získává mezinárodní uznání v produkci kávových zrn exkluzivní kvality s vysokým SCA skóre.
Plantáže Sigri jsou jedny z nejstarších kávových farem v Papui N.G. a byly založeny někdy okolo roku 1950. Kávovníky odrůdy Typica na těchto plantážích jsou staré i přes 50 let. Káva je ručně sklízena a sušena na slunci. Používají se zde pouze organické metody pěstování a minimalizuje se používání pesticidů a herbicidů.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží?
Zrnkovou kávu pražíme každý týden. Balíme ji do recyklovatelných plastových sáčků se zipem a jednocestným ventilem. Ten umožňuje vytlačit ze sáčků vzduch a zabraňuje tak kávě oxidovat. Kávu doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení. Sáček otevřete až těsně před přípravou, poté ho pomocí zipu znovu pečlivě uzavřete. Skladujte v pokojové teplotě.
V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu.
O pražírně kávy Mohaji
Pražíme pro vás od roku 2015, kdy se v jeden okamžik sešli Monika, Hanz a Jirka se stejným nápadem "pojďme dělat dobrou kávu“. Dnes vedou pražírnu David s Jirkou, které skvěle doplňuje Katka a zbytek týmu.
O každé zrnko u nás v Kostelci nad Labem pečujeme s maximální pozorností, abyste si i vy svou kávovou chvilku užili s chutí a radostí
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naše kávy |
---|---|
Kyselost: | Střední |
Stupeň pražení: | Střední - na espresso |
Charakteristika: | Ovoce, Sladší chuť |
Země původu: | Papua Nová Guinea |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.