Káva Dominican Rep. Barahona Paraiso
Střední pražení | Chuťový profil: Vyvážený, sladký | Nízká kyselost
Detailní popis produktu
V Dominikánské republice je tamější káva vzhledem ke své vysoké kvalitě a nízké kyselosti natolik ceněná a oblíbená, že oproti jiným středoamerickým a latinskoamerickým zemím, které většinu kávy vyvážejí, jí hodně zůstává na ostrově, kde je považována za elixír života.
Chuťový profil Čokoláda a sušené švestky
Země původu Dominikánská Republika - oblast Barahona
Farma Drobní pěstitelé v Paraiso
Nadmořská výška 600 - 1450 m n.m.
Odrůda Mundo Novo, Bourbon, Typica, Caturra
Způsob zpracování Shade Grown (růst ve stínu), ruční sběr, Washed (plně promytá)
O kávě
Káva z regionu Barahona se vyznačuje plnou, čokoládovou chutí a jemným nádechem nakouřeného tabáku, přičemž její kyselost je velmi nízká. Tento slavný kávový region na západě Dominikánské republiky, poblíž hranic s Haiti, těží z ideálních podmínek pro pěstování, jako jsou celoroční deště a teplé oceánské proudy, což prodlužuje vegetační období. Kávy pěstované ve výškách 600–1300 m n. m. jsou plné a bohaté na čokoládové tóny, přičemž Barahona podporuje udržitelné pěstování a tradiční metody místních farmářů.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží?
Zrnkovou kávu pražíme každý týden. Balíme ji do recyklovatelných plastových sáčků se zipem a jednocestným ventilem. Ten umožňuje vytlačit ze sáčků vzduch a zabraňuje tak kávě oxidovat. Kávu doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení. Sáček otevřete až těsně před přípravou, poté ho pomocí zipu znovu pečlivě uzavřete. Skladujte v pokojové teplotě.
V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu.
O pražírně kávy Mohaji
Pražíme pro vás od roku 2015, kdy se v jeden okamžik sešli Monika, Hanz a Jirka se stejným nápadem "pojďme dělat dobrou kávu“. Dnes vedou pražírnu David s Jirkou, které skvěle doplňuje Katka a zbytek týmu.
O každé zrnko u nás v Kostelci nad Labem pečujeme s maximální pozorností, abyste si i vy svou kávovou chvilku užili s chutí a radostí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naše kávy |
---|---|
Kyselost: | Nízká |
Stupeň pražení: | Střední - na espresso |
Charakteristika: | Sladší chuť, Plná intenzivní chuť, Čokoláda |
Země původu: | Dominikánská Republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.