Doprava zdarma při nákupu od 999 Kč

O nás

Příběh Mohaji se píše od roku 2015, kdy se v jeden okamžik sešli tři nadšenci Monika, Hanz a Jirka se stejným nápadem "pojďme dělat dobrou výběrovku". Jak plynul čas, cesty této trojice se postupně rozešly. Nyní vedou pražírnu David s Jirkou, které doplňuje a skvěle podporuje Katka. Naši pražírnu kávy najdete ve středočeském Kostelci nad Labem. Zde máme svoji základnu a veškeré zázemí, které k pražení, distribuci a provozu e-shopu potřebujeme.

 

Pražíme výhradně výběrovou kávu – to znamená, že od dodavatelů vybíráme kávy, které mají SCA skóre vyšší než 82 bodů. Při výběru zohledňujeme, na jaký stupeň pražení a způsob přípravy cílíme a jakého chuťového charakteru kávy chceme dosáhnout. Hlavním pražičem Mohaji je její spolumajitel David Pánek, který pro vás každý týden praží čerstvá zrna na pražičce Typhoon 10 kg Hybrid Industrial.

 

  

V naší nabídce najdete 4 skupiny káv:

  • Jednodruhové kávy z Jižní Ameriky s plným čokoládovým tělem, ořechovými a případně lehkými ovocnými tóny. Tyto kávy jsou určené pro přípravu espressa či kávových nápojů na jeho bázi.

  • Jednodruhové kávy z Afriky či Indonésie s lehčím tělem a výraznými ovocnými tóny. Jsou skvělé na alternativní přípravu jako je třeba Chemex, V60 nebo na Cold brew.

  • Espresso směsi s vyváženou chutí a nulovou aciditou (kyselostí) určené na přípravu kávy v domácích kávovarech. Zrnka určená pro espresso směsi mícháme před samotným pražením.

  • Kávové limitky – opravdové speciality, které jinde nenajdete. Vyzkoušejte třeba kávu, kterou jsme před upražením fermentovali v opravdu kvalitním venezuelském rumu.

 

Abyste si kávu Mohaji vychutnali pokaždé co nejčerstvější, pražíme každý týden. Káva potřebuje trochu času, aby se vydýchala a rozvinula se její chuť. Doporučujeme proto kávu připravovat nejdříve 14 dnů od data upražení (najdete na zadní straně obalu), kdy káva začíná mít ten správný chuťový charakter.

Kávu balíme do neprůhledných sáčků se zipem a jednocestným ventilem. V neotevřeném obalu vydrží káva čerstvá minimálně 4 měsíce. Po otevření pečlivě uzavírejte balení pomocí zipu a přes ventil ze sáčku vytlačte veškerý vzduch. Prodloužíte tak dobu, po kterou zůstane káva voňavá a plná chutí.