Káva Limitka - whisky
Střední pražení | Chuťový profil: Sladký, čokoládový, se sladkým nádechem po sherry | Nízká kyselost
Detailní popis produktu
Dokonalý společník pro chladné, sychravé večery, kdy si chcete dopřát něco skutečně výjimečného.
Příjemná chuť kávy s tóny karamelu, vanilky a jemným nádechem kvalitní whisky, která se staří v dubových sudech po Sherry Oloroso a Pedro Ximenez.
Chuťový profil: Plné kávové tělo, zralé ovoce, aroma po dubovém dřevě
Země původu: Papua Nová Guinea, oblast Waghui Valley - producent Carpenters Estates
Certifikace: Estáte
Nadmořská výška: 1400 - 1450 m n.m.
Odrůda: Typica, Arusha
Způsob zpracování: Promyté s tradiční fermentací za pomocí horské vody a následné sušení na stolech
Období sklizní: duben - září
Slovo pražiče Davida
„Tato káva mi vznikala pod rukama podobně, jako rumová limitka. Díky kombinaci skvělé kávy z Papuy N.G. a kvalitní skotské single malt whisky vyrobené z ječmene sušeného na rašelině vznikla zajímavá fúze. Tento proces fermentace obohacuje kávu o komplexní aroma jemné, kouřové whisky.
Kávu jsem po 24 h, kdy odpočívala společně s whisky v uzavřené barelu bez přístupu kyslíku, upražil na střední stupeň. Výsledkem je jedinečný a sofistikovaný zážitek, který potěší milovníky obou nápojů a přináší nový rozměr kávovým ochutnávkám“.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží?
Zrnkovou kávu pražíme každý týden. Balíme ji do recyklovatelných plastových sáčků se zipem a jednocestným ventilem. Ten umožňuje vytlačit ze sáčků vzduch a zabraňuje tak kávě oxidovat. Kávu doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení. Sáček otevřete až těsně před přípravou, poté ho pomocí zipu znovu pečlivě uzavřete. Skladujte v pokojové teplotě.
V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu.
O pražírně kávy Mohaji
Pražíme pro vás od roku 2015, kdy se v jeden okamžik sešli Monika, Hanz a Jirka se stejným nápadem "pojďme dělat dobrou kávu“. Dnes vedou pražírnu David s Jirkou, které skvěle doplňuje Katka a zbytek týmu.
O každé zrnko u nás v Kostelci nad Labem pečujeme s maximální pozorností, abyste si i vy svou kávovou chvilku užili s chutí a radostí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naše kávy |
---|---|
Kyselost: | Nulová |
Stupeň pražení: | Střední - na espresso |
Charakteristika: | Sladší chuť, Plná intenzivní chuť, Dubové dřevo, Aroma kouře a rašeliny |
Země původu: | Papua Nová Guinea |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.