Káva Colombia Decaf - bezkofeinová
Tmavší pražení | Chuťový profil: Čokoládový | Nulová kyselost
Detailní popis produktu
Vyhýbáte se kofeinu nebo už je ho na vás někdy moc? Tak právě pro vás jsme upražili bezkofeinovou kávu z Colombie. Káva je ručně sbíraná a pečlivě zpracovaná, aby si zachovala plnou chuť a vůni. Díky švýcarské metodě Swiss Water, kdy se šetrně odstraňuje kofein přírodně a pouze pomocí vody, v kávě neucítíte žádné pachutě.
Chuťový profil Čokoláda, sušenky, med
Země původu Colombia - zpracovatelský závod Expocafé
Odrůda Castillo
Způsob zpracování Swiss Water - zcela nechemický proces odstranění kofeinu z kávy tzv. švýcarskou metodou. Metoda promývání a napařování zrn. Odstraní se až 99% kofeinu.
O kávě
Tento proces vyluhování kofeinu ze zelených kávových zrn zahrnuje namočení zrn do horké vody po dobu osmi až deseti hodin, čímž se kofein uvolňuje do vody. Následně se tato kofeinem nasycená voda filtruje přes aktivní uhlíkové filtry, které kofein efektivně zachycují. Tento cyklus se opakuje, dokud koncentrace kofeinu neklesne na 0,1 %, přičemž ostatní vylouhované látky zůstávají ve vodě a částečně se vracejí zpět do zrn, což pomáhá zachovat jejich kvalitu.
Pokud na povrchu bezkofeinové kávy spatříte kapky oleje, není důvod k obavám, je to normální jev. Proces dekofeinizace výrazně mění vzhled zrn, která jsou tmavší než zrna s kofeinem, což ztěžuje určení jejich stupně pražení. Tato změna struktury způsobuje, že při pražení se voda ze zrn odpařuje rychleji a oleje se na povrch dostávají rychleji po upražení.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží?
Zrnkovou kávu pražíme každý týden. Balíme ji do recyklovatelných plastových sáčků se zipem a jednocestným ventilem. Ten umožňuje vytlačit ze sáčků vzduch a zabraňuje tak kávě oxidovat. Kávu doporučujeme spotřebovat do 3 měsíců od data pražení. Sáček otevřete až těsně před přípravou, poté ho pomocí zipu znovu pečlivě uzavřete. Skladujte v pokojové teplotě.
V případě, že si zvolíte doručení do Zásilkovny, nebo kurýrem na adresu, pošleme vám zrnka ještě v přepravním kartonovém obalu.
O pražírně kávy Mohaji
Pražíme pro vás od roku 2015, kdy se v jeden okamžik sešli Monika, Hanz a Jirka se stejným nápadem "pojďme dělat dobrou kávu“. Dnes vedou pražírnu David s Jirkou, které skvěle doplňuje Katka a zbytek týmu.
O každé zrnko u nás v Kostelci nad Labem pečujeme s maximální pozorností, abyste si vy svou kávovou chvilku užili s chutí a radostí.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naše kávy |
---|---|
Kyselost: | Nulová |
Stupeň pražení: | Tmavší - na espresso |
Charakteristika: | Sladší chuť, Plná intenzivní chuť |
Země původu: | Colombia |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.